Vasastan Idungatan 10, 3tr

  • 3 rum och kök
  • Boarea 94 kvm
  • 7 450 000 KR
  • Avgift 5539 kr/mån

En ljus, härlig sekelskiftes 3:a högst upp med balkong och sagolik våningskaraktär finns nu tillgänglig i mysiga kvarter med närhet till allt.

Denna underbara sekelskiftes 3:a med våningskaraktär har allt du kan önska av ljusa stora rum och inbjudande sällskapsytor. Den generösa takhöjden och de många välbevarade originaldetaljerna, som spegeldörrar, djupa fönsternischer och stuckatur i kombination med stilsäker inredning ger allt ett modernt hushåll önskar.
Läget på tredje våningen ger minimal insyn och ett lugnt ostört läge.

Balkongen mot innergården ger bostaden en fin uteplats för mysiga fikastunder och avkoppling.

Vardagsrummet är väl tilltaget och de två fönstren i kombination med takhöjden ger ett magiskt ljusinsläpp. Bostaden har överlag ett flödande ljus tack vare höga fönster åt två håll. De sobert gråmålade väggarna ger rummet en härlig karaktär.

Planlösningen har genomgång runt hall, kök och vardagsrum vilket ger en trevlig öppenhet och tillgänglighet till umgängesytorna. Det stora köket ståtar med massor av förvaringsplats och utrymme för en generös matsalsdel för större middagar. Interiören är genomgående stilren och genuin med trägolv i alla rum samt klinker i badrum (inklusive golvvärme). Egen tvättstuga.

Fina originaldetaljer ger bostaden mycket karaktär, samtidigt som interiör och utrustning är fullt modern och lägenheten är välrenoverad med bland annat byte av stammar i köket 1988, stammar i badrummet samt nytt badrum och nya elstigar 2006, renovering av fasad 2007, nytt kök 2009, renovering av tak 2016 och fönster 2017. 

Till lägenheten hör stort vinds- och källarförråd. I gårdshuset finns tvättstuga, hobbyrum och relaxdel med bastu.

Föreningen har en jättetrevlig innergård som är arkitektritad och har gott om plats för grillkvällar och att sitta ute.

Bostaden ligger på en lugn enkelriktad gata i ett mycket trevligt kvarter med närhet till Hagaparken, Brunnsviken och Vanadislunden, likaväl som till stadspulsen i city.

Du har också tillgång till all tänkbar service och flertalet kommunikationer. Och bara runt hörnet ligger flera populära restauranger.
Förskolor och skolor finns inom promenadavstånd, närmast Matteusskolan i hemkvarteren.

På Norra stationsgatan finns större affärer och på andra sidan järnvägsspåren växer nya Hagastaden fram. För resor till jobb, vänner med mera har du nästan alla kommunikationsslag samlade på Odenplan — t-bana, pendel och flertalet busslinjer.  Med bil är det nära till Norrtull där du kommer ut på både E4, E20 och E18.

Välkommen till en utsökt sekelskiftes 3:a med suveränt läge, vacker interiör och enastående fina sällskapsytor, allt i önskeläge i lugna kvarter med all tänkbar service runt knuten.


PLANLÖSNING:

I HALLEN möts du direkt av trevlig tidstypisk charm i form av eleganta pardörrar, frikostig takhöjd och gott om plats för klädförvaring. Hallen öppnar upp mot kök, vardagsrum, i den inre hallen mellan sovrummen finns också en klassisk serveringsgång med serveringsskåp.

BADRUMMET har klinkergolv och helkaklade väggar och är väldigt yteffektivt, med rymlig duschhörna och bra badrumsmöblemang.

GÄST-WC finns i hallen och har ljust klinkergolv och halvkaklade väggar.

KÖKET är stilrent med högblanka vita luckor, gott om arbetsytor och massor med förvaringsplats. I köket ryms också en generös matplats för större sällskap när du ska ha middag eller fest. Det stora fönstret ger rikligt med ljusinsläpp och har utsikt mot gatan. Väggarna är målade i ljusgrått och maskinparken är modern och funktionell med bland annat vinkyl, spishäll, diskmaskin, kyl och frys, mickro.

VARDAGSRUMMET är underbart ljust och vidsträckt, ljuset flödar in från två höga fönster mot gatan. Här har du ett sällskapsrum med tydlig våningskaraktär som gör rummet representativt när man har gäster och supermysigt till vardags då det inbjuder till avkoppling i en miljö med mycket rymd och luft. Den väl tilltagna ytan rymmer utan problem en större sittgrupp samt hemmabio, bokhyllor med mera. Inramningen är gråmålade väggar. (Möjlighet att installera kakelugn)

BALKONGEN har sin placering i optimalt läge, vilket ger skön eftermiddags- och kvällssol. En egen oas för ljumma sommarkvällar den tid du gärna kopplar av i en vilstol eller äter din middag. Allt med utsikt mot den lummiga och omsorgsfullt anlagda innergården. Tredje våningen ger också ett högt läge med minimal insyn.

SOVRUM 1 är stort master bedroom, med plats för såväl arbetsplats som loungemöbler utöver dubbelsäng, här finns också walk-in-closet. Fönstret vetter mot den lugna gården och detta är också rummet varifrån du når balkongen. Rummet är smakfullt inramat av en elegant tapet. 

SOVRUM 2 används idag som kontor. Fönstret vetter mot innergården, har ljusgrå väggar, platsbyggd bokhylla samt entré från den inre hallen.

Egen TVÄTTSTUGA är bekvämt att ha hemma i den egna bostaden. Här är tvättstugan genomtänkt och bra placerad för att inte ?stjäla? yta från övriga rum. Den är också fräsch och välinredd med bra förvaringsplats utöver maskinerna.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 13. Hiss finns ej.

Storlek

3 rum och kök. Boarea ca 94m².
Areauppgifter enligt mätning

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 13 i Brf Idun. 7 450 000 kr. Avgift 5 539 kr/mån. Obligatorisk avgift för balkongfond tillkommer med 30 kr per månad. Obligatorisk avgift för Kabel TV (grundutbud) samt bredband tillkommer om 175 kr per månad.
Andel i föreningen är: 4.969%. Bostadsrätten är pantsatt.

Energideklaration

Energiprestanda: 142 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2024-02-14

Bostadsrättsförening

Brf Idun

Övrigt

Andelstal av årsavgiften har ej gått att få fram.

Överlåtelseavgift är 1 165 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 465 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Överlåtelseavgift

465 kr betalas av köparen

Tillåter föreningen delat ägande

Ja

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Äkta

Planlösning

Planlösning

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb