Edsviken Hedvigsdalsvägen 32

  • 4 rum, varav 2-0 sovrum
  • Boarea 110 kvm
  • Biarea 60 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan.
  • Byggår 1934
  • Tomtarea 1043 kvm
  • 6 500 000 KR

30-talsvilla med 4 rum och utbyggnadsmöjlighet, nytt kök, vackra golv och mycket charm, i ypperligt läge med stor hörntomt och närhet till allt.

I ett väldigt tilltalande läge nära både grönområden och service ligger denna mysiga 30-talsvilla med mycket karaktär och flertalet charmiga detaljer. Huset har 4 rum om totalt 170 kvm och omfattar två våningar samt en källarvåning. Möjlighet finns att bygga ut villan tack vare den stora tomten.

Planlösningen är trevlig och sällskaplig med stora gemensamhetsutrymmen på entrévåningen där vardagsrum, matsal och kök hänger samman. Vardagsrummet har även en utskjutande del som fungerar lite som en ?punschveranda?. Två stora sovrum finns på övervåningen och i källaren finns ytterligare utrymmen, bland annat allrum/gillestuga och tvättstuga.

Den äldre stilen och charmen märks bland annat i den genuina träkänslan i hela villan, som är byggd av träd som vuxit i Sollentuna. Övervåningen har originalgolv i furu och gran, övriga golv är parkett på entréplanet, klinker i hall och badrum samt betonggolv och klinker i källaren. Andra karaktäristiska detaljer är eleganta spegeldörrar samt fönsterkupol i övre hallen. Golvvärme finns i badrum och hall.

Villan är uppdaterad med nytt kök och ombyggnad i källaren 2018, garage invid gillestuga och dränering av grunden 2012, renovering av badrum och hall 2006, gips i väggar och tak i trappan till övervåningen 2007. Huset har även helt ny fasadbeklädnad med gul aluminiumpanel. Vissa renoveringsbehov finns vad gäller några golv och lister, främst ytfinish och behov av ommålning samt uppdatering av badrummet.

Tomten är väl tilltagen och präglas av både gräsytor och naturlig grönska samt inramning av höga träd på baksidan. Hörntomt innebär att det bara finns grannar på två sidor och trädgården är överhuvudtaget avskild och insynsfri. Huset har plats för tre bilar och har i övrigt larmabonnemang som kan övertas.

Även området bjuder på mycket livskvalitet för hela familjen, i dessa lugna villakvarter med trevliga grannar, närhet till bad i Edsviken, friluftsliv och träningsmöjligheter i välskötta motionsspår. Gångavstånd till förskola och skola underlättar vardagen liksom tillgången till bra kommunikationer och service, bland annat Ica i Helenelund. Det finns även gott om idrottsanläggningar och aktiviteter för barn.

I Sollentuna centrum har du ett stort utbud av butiker och restauranger, samt vårdinrättningar, bibliotek, simhall med mera. Fler närliggande shoppingcentrum är Kista och Mall of Scandinavia. Två caféer finns inom 100 meters avstånd och till Ulriksdals slott och trädgård går en vacker promenadväg för helgutflykter.

Vad gäller kommunikationer är det bara sju minuters promenad till Helenelunds pendeltågsstation varifrån du når både Stockholms city och Arlanda, samt även andra knutpunkter som Odenplan och Södra station. Det går även bussar till både Sollentuna centrum och innerstan, närmaste busshållplatser finns 300 m bort på Hedvigsdalsvägen (buss 523) och Sollentunavägen 300 m bort (buss 178, 516, 526 med flera).

Välkommen till en villa med mycket charm och härlig, stor tomt, möjlig att bygga ut och med optimalt hörnläge nära natur och service i Edsviken!


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är en rymlig och bra entré med klinkergolv och golvvärme. En stor inbyggd garderob med spegelskjutdörrar ger mycket extra plats för ytterkläder och skor. Väggarna är vita.

KÖKET är nytt från 2018 och mycket smakfullt valt, med vit inredning från Vedum och stenbänkskiva (Dekker Nordic) samt kakel i vitt, svart och grått. Köket får sin egen karaktär av det vackra vitbetsade golvet. Två arbetsbänkar ger gott om svängrum för gemensam matlagning. Maskinparken omfattar spis och fläkt, inbyggd mikrovågsugn, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. Vid fönstret finns utrymme för en mindre matplats alternativt ett fikabord eller en köksö. Väggarna är vita.

VARDAGSRUMMET är ett underbart sällskapsrum med spatiösa ytor och väldigt generöst ljusinsläpp genom flera fönster. Förutom den stora salongen, med massor av utrymme för sittgrupper, fåtöljer och hemmabio, har vardagsrummet nästan som en punschveranda omgiven av fönster med utsikt mot baksidans trädgård. Vardagsrummet öppnar även upp mot en rejäl matsalsdel intill köket, vilket ger stora, öppna umgängesytor som hänger samman på ett fint sätt. Både vardagsrummet och matsalen inramas av parkettgolv och vita väggar.

BADRUMMET har klinkergolv med golvvärme och är bra placerat vid hallen, bredvid badrummet finns även en bastu.

Övervåning

SOVRUM 1 är ett trivsamt master bedroom med platsbyggda garderober anpassade till snedtaket, och vitbetsat trägolv i original. Utöver dubbelsäng ryms en och annan byrå eller ett litet skrivbord. Väggarna är vita.

SOVRUM 2 är ett frikostigt rum med robust trägolv och vita väggar. Här finns plats för flera möbler förutom säng, och rummet har egen inbyggd garderob/klädkammare. Väggarna är vita. I övrigt har övervåningen en liten hall vid trapphuset, med ett förrådsutrymme i anslutning.

Källarvåning

I källarvåningen finns bra extra sällskapsytor i form av gillestuga/allrum där man kan inreda tv-rum eller eget sällskapsrum för barnen, alternativt ett extra sovrum. Det finns även tvättstuga och förrådsutrymmen.

Fakta

Typ

Sollentuna - Hjälmen 2. - 1 ½ plan. Byggår: 1934.

Storlek

Boarea ca 110m², biarea ca 60m². 4 rum, varav 2-0 sovrum
Areauppgifter enligt säljaren

Byggnad

1 ½ plan. Renoveringar:
Fasad 2018
Kök 2018
Källare 2018
Dränering 2011
Byte av gips vid väggar och tak i tarappan 2007
Badrum 2006
Hall 2006

Byggnadssätt

Grund: Betong. Grundmur: Betonghålsten. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Betong & trä. Fasad: Profilierad aluminium . Takbeklädnad: Tegel. Utv. plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: 2-glasfönster kopplade.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme

TV- och internetanslutning

Via Boxer. Via Sollentuna Stadsnät (Optisk fiber) ca 140 Mbit/s.

Ekonomi

6 500 000 kr. Taxeringsvärde: 6 136 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 1 405 000 kr. Värdeår 1939.

Total driftkostnad 35 797 kr/år, varav:
Elekricitet: 8 900
Försäkring: 6 748
Renhållning: 1 870
Uppvärmning: 15 120
Vatten/avlopp: 3 159

Kostnad för TV samt bredband tillkommer.
Uppgifter från säljaren.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Förmån: Officialservitut Väg, 0163-F4205-A3.2
Förmån: Officialservitut Väg, 01-SOE-844.2

Rättigheter-last: Last: Avtalsservitut: Vattenledning, 01-IM3-31/574.1
Last: Avtalsservitut: Villa Mm Och Årlig Avgäld, 01-IM3-33/3718.1


Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Vattenledning
Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld


Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1993-11-16) Byggnadsplan (1933-06-23)

Planlösning

Alvägen 65 entré copy
Alvägen 65 övre copy

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb