Fågelsången Fågelsångsvägen 5d

  • 8 rum
  • Boarea 175 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan.
  • Byggår 1919
  • Tomtarea 826 kvm
  • pris 8 500 000 KR

Mycket charm, smakfull interiör och massor med plats för sällskapslivet väntar i denna enastående villa med 8 rum, nära natur, service och pendel!

En mycket attraktiv villa på 175 + 39 kvm väntar i ypperligt läge, nära Sollentuna centrum samtidigt som huset ligger i ett lugnt villaområde. Totalt 8 rum ger plats för en stor familj och mycket gästfrihet i denna utsökta bostad med högt, fritt läge, fantastiskt vardagsrum och separat matsal.

Entrévåningen har en välkomnande glasveranda som ingång till huset. Takfönster ger huset ovanligt mycket ljusinsläpp även på övervåningen, som utgör den mer privata delen där det finns tre sovrum och stort badrum med tillhörande bastu. Det ovanligt stora allrummet ger möjlighet till många användningsområden och aktiviteter för både vuxna och barn.

Utomhusytorna är i en klass för sig, med både omfattande stenläggning kring huset och den upphöjda altanen som är både djup och bred och löper längs hela södersidan. Stenläggningen ger ytterligare utrymme för flera uteplatser beroende på om man vill ha sol eller skugga.

Villan har genomgående smakfull interiör där stilren design och noggrant genomtänkta färgval och tapeter ger charm och karaktär. Trapphuset som vrider sig upp till övervåningen är en fin detalj, liksom vackra trägolv både nere och uppe. Den nedre huvudsakliga sällskapsdelen är både representativ och mysig, dessutom lättillgänglig tack vare genomgångslösning mellan kök, vardagsrum och matrum.

Villan är i mycket gott skick och har genomgått flertalet renoveringar. 2014-2016 har renoveringar gjorts av ytskikten invändigt (tapetsering, byte av golv samt byte av trappa), takrenovering med byte av hela taket samt underliggande papp och råspont, byte av alla hängrännor och installation av tre nya takfönster, renovering av tvättstugan samt nytt badrum med bastu på övervåningen. Elelement är bytta 2015 och luftvärmepumpen är från 2015.

Golven är trägolv (1-stav) i vardagsrum och sovrum, laminat i köket samt klinker i badrum, tvättstuga och hall. Golvvärme finns i övre badrummet, tvättstugan samt i nedre hallen.

Larm (Verisure) finns som kan övertas efter överenskommelse, det gäller även Yale Doorman (digitalt lås). Bredband/tv-abonnemang kan också övertas. Högtalare och ljudsystem i vardagsrummet (Bose Lifestyle 48 med kablar inmålade i taket) kan överlåtas mot en kostnad.

Tomten är trevlig med plana gräsytor och omgivande grönska som skyddar mot insyn. Det höga läget ger också villan och trädgården en privat och ostörd känsla. Till huset hör en separat byggnad med förråd och garage. På uppfarten finns plats för 2 bilar, i övrigt finns parkeringsmöjligheter på gatan.

Läget är väldigt trivsamt både vad gäller grannskapet och tillgång till service och kommunikationer. Det är gångavstånd till förskolor och skolor, och mycket nära till pendeltåg och centrum i Sollentuna vilket underlättar vardagspusslet. Till närmaste busshållplats är det bara 200 meter, till pendeltåg och centrum omkring 500 meter.

Kring Edsviken finns både badplatser, strövområden och motionsmöjligheter i skog och mark, på vintern plogas isen för skridskoåkning när vädret tillåter. Här är livet enkelt och det går snabbt att ta sig iväg till träning och det finns gott om idrottsanläggningar, föreningar och aktiviteter för barn och ungdomar.

Välkommen till en mycket välhållen, vacker och rymlig villa med plats för både en stor familj och ett rikt sällskapsliv, på gångavstånd från Sollentuna C!

Planlösning

Entrévåning

UTERUMMET är en fantastisk entré, nästan som en glasveranda, med stora fönster och plats för mysiga stunder i en läsfåtölj eller vid ett fikabord. Rummet omges av vitt trä vilket förstärker känslan av "punschveranda".

HALLEN är ett rymligt och ljust kapprum med gott om ytor för klädavhängning och fin interiör med klinkergolv och ljusa väggar. Från hallen når du vidare in till sällskapsdelen samt även till badrum och till en lyxig tvättstuga med massor av arbetsyta och förvaring utöver tvättpelare och tvättho.

BADRUMMET är stilrent med mörkt klinkergolv, mörkgråa tapetserade väggar med vit bröstpanel samt praktisk badrumsinredning med väl avgränsad duschhörna med glasvägg. Stora fönster i frostat glas gör det enkelt att vädra.

KÖKET har ett mörkt laminatgolv och inredning (Ikea 2013) med sobert gråa luckor och fronter. Det är genomtänkt för att ge både rejäla arbetsytor och gott om förvaring, i en inspirerande och välutrustad miljö med svart elegant maskinpark som omfattar spishäll och fläkt, micro, kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Väggarna är vita och väggen ovanför arbetsbänken pryds av vitt kakel.

MATSALEN är ett magnifikt måltidsrum med det vackra trägolvet och smakfull interiör med blå tapet och vit bröstpanel. Utöver en stor matplats kan du möblera med serveringsskåp/skänk och annat man vill ha i sin matsal för att förvara porslin med mera. Här ståtar även det välbyggda trapphuset till övervåningen. Matsalen öppnar mot både kök och vardagsrum vilket gör det lättillgängligt och inbjudande.

I VARDAGSRUMMET fortsätter det utsökta trägolvet över en stor, öppen yta för alla sorters sällskapsliv, med utrymme för loungemöbler och flödande ljusinsläpp från altandörren och de stora fönstren som täcker nästan hela långväggen. Här är det lika enkelt att njuta av livskvalitet till vardags med familjen, som av spontana träffar och stora middagar med släkt och vänner, med gott om plats för alla att få varsin soffhörna med utblick mot trädgården. Vita väggar förstärker den ljusa atmosfären.

ALTANEN är ett väl tilltaget trädäck som sträcker sig längs hela framsidan - en självklara matplats och sällskapsdel under sommaren. Altanen har tak över matplatsen, vilket ger möjlighet att sitta ute i olika väder,. Utöver entrétrappan finns en trappa från altanen ner till baksidans trädgård.

SOVRUM 1 är ett mysigt krypin, perfekt som barnkammare eller gästrum/kontor, med plats för säng och ett skrivbord samt utsikt mot baksidan. Väggarna är vita.

SOVRUM 2 är ett hörnrum med generös plats för förvaring och flera möbler förutom säng. Väggarna är ljusgråa och fönstret vetter mot baksidan.

Övervåning

ALLRUMMET ger känslan av en stor, öppen vindsateljé, med fantastiskt frikostiga ytor som ger massor av plats för allt från kreativa intressen till barnens lek och biosalong för familjen. Det svängda trapphuset är en läcker detalj liksom de tillbyggda takfönstren som ger ljus och utsikt mot himlen - här lägger man sig gärna och blickar upp mot stjärnorna en klar vinterkväll. Tak och snedtak är vita och väggarna är målade i en blågrå nyans.

SOVRUM 3 är husets master bedroom, beläget i ensamt majestät på den ena gavelsidan och med egen entré till badrum och bastu. Väggarna pryds av en grå tapet och längs ena väggen sitter smarta platsbyggda garderober.

SOVRUM 4 och 5 är två praktiska barnrum, i ungefär samma storlek och båda med fönster på gavelsidan. Det ena har tapeter i grått med stjärnor och det andra har ljusblåa väggar.

BADRUMMET har ljust klinkergolv och helkaklade vita väggar. Även här finns takfönster som släpper in rikligt med ljus. Interiören innefattar duschhörna med glasvägg förutom wc och badrumsmöbler. Bastu finns i anslutning till badrummet.

Fakta

Typ

Sollentuna - Haken 15. - 1 ½ plan. Byggår: 1919.

Storlek

Boarea ca 175m². 8 rum

Tomt

Tomtarea 826 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan. Renoveringar:
2016 Renovering av tvättstuga samt nytt badrum med bastu på övre plan.
2016 Nya fönster.
2015 Installation av specialfönster för extra ljuddämpning i matrum, vardagsrum och de två nedre sovrummen.
2015 Takrenovering med byte av hela taket samt underliggande pap och råspont. Nya hängrännor samt installation av tre st nya takfönster.
2014 Tapetsering, byte av golv samt byte av trappa

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund med träbjälklag. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Lackad plåt. Fönster: Varierande typer och ålder. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump och elradiatorer

Ekonomi

Pris 8 500 000 kr. Taxeringsvärde: 3 589 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde: 875 000 kr. Värdeår 1963.

Total driftkostnad 23 223 kr/år, varav:
Uppvärmning: 21 573
Vatten/avlopp: 1 650

Summa ca 1 935 kr/mån. I kostnaden för hushållsström ingår kostnaden för uppvärmning. Tillkommer gör kostnad för försäkring samt tv och internet. Uppgifter avseende driftskostnader kommer från säljaren

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Officialservitut Avlopp; Officialservitut Vattenledning; Officialservitut Väg

Övrigt

Energiprestanda 86 kWh/m² per år.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb