Fågelsången Fågelsångsvägen 5D

  • 8 rum, varav 5-0 sovrum
  • Boarea 175 kvm
  • Biarea 39 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan.
  • Byggår 1919
  • Tomtarea 826 kvm
  • pris 7 450 000 KR

Mycket charm, smakfull interiör och massor med plats för sällskapslivet väntar i denna enastående villa med 8 rum, nära natur, service och pendel!

En mycket attraktiv villa på 175 + 39 kvm väntar i ypperligt läge, nära Sollentuna centrum samtidigt som huset ligger i ett lugnt villaområde. Totalt 8 rum ger plats för en stor familj och mycket gästfrihet i denna utsökta bostad med högt, fritt läge, fantastiskt vardagsrum och separat matsal.

Entrévåningen har en välkomnande glasveranda som ingång till huset. Takfönster ger huset ovanligt mycket ljusinsläpp även på övervåningen, som utgör den mer privata delen där det finns tre sovrum och stort badrum med tillhörande bastu. Det ovanligt stora allrummet ger möjlighet till många användningsområden och aktiviteter för både vuxna och barn.

Utomhusytorna är i en klass för sig, med både omfattande stenläggning kring huset och den upphöjda altanen som är både djup och bred och löper längs hela södersidan. Stenläggningen ger ytterligare utrymme för flera uteplatser beroende på om man vill ha sol eller skugga.

Villan har genomgående smakfull interiör där stilren design och noggrant genomtänkta färgval och tapeter ger charm och karaktär. Trapphuset som vrider sig upp till övervåningen är en fin detalj, liksom vackra trägolv både nere och uppe. Den nedre huvudsakliga sällskapsdelen är både representativ och mysig, dessutom lättillgänglig tack vare genomgångslösning mellan kök, vardagsrum och matrum.

Villan är i mycket gott skick och har genomgått flertalet renoveringar. 2014-2016 har renoveringar gjorts av ytskikten invändigt (tapetsering, byte av golv samt byte av trappa), takrenovering med byte av hela taket samt underliggande papp och råspont, byte av alla hängrännor och installation av tre nya takfönster, renovering av tvättstugan samt nytt badrum med bastu på övervåningen. Elelement är bytta 2015 och luftvärmepumpen är från 2015.

Golven är trägolv (1-stav) i vardagsrum och sovrum, laminat i köket samt klinker i badrum, tvättstuga och hall. Golvvärme finns i övre badrummet, tvättstugan samt i nedre hallen.

Larm (Verisure) finns som kan övertas efter överenskommelse, det gäller även Yale Doorman (digitalt lås). Bredband/tv-abonnemang kan också övertas. Högtalare och ljudsystem i vardagsrummet (Bose Lifestyle 48 med kablar inmålade i taket) kan överlåtas mot en kostnad.

Tomten är trevlig med plana gräsytor och omgivande grönska som skyddar mot insyn. Det höga läget ger också villan och trädgården en privat och ostörd känsla. Till huset hör en separat byggnad med förråd och garage. På uppfarten finns plats för 2 bilar, i övrigt finns parkeringsmöjligheter på gatan.

Läget är väldigt trivsamt både vad gäller grannskapet och tillgång till service och kommunikationer. Det är gångavstånd till förskolor och skolor, och mycket nära till pendeltåg och centrum i Sollentuna vilket underlättar vardagspusslet. Till närmaste busshållplats är det bara 200 meter, till pendeltåg och centrum omkring 500 meter.

Kring Edsviken finns både badplatser, strövområden och motionsmöjligheter i skog och mark, på vintern plogas isen för skridskoåkning när vädret tillåter. Här är livet enkelt och det går snabbt att ta sig iväg till träning och det finns gott om idrottsanläggningar, föreningar och aktiviteter för barn och ungdomar.

Välkommen till en mycket välhållen, vacker och rymlig villa med plats för både en stor familj och ett rikt sällskapsliv, på gångavstånd från Sollentuna C!

Fakta

Typ

Sollentuna - Haken 15. - 1 ½ plan. Byggår: 1919.

Storlek

Boarea ca 175m², biarea ca 39m². 8 rum, varav 5-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomt

Tomtarea 826 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan. Renoveringar:
1996

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund med träbjälklag. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Lackad plåt. Fönster: Varierande typer och ålder. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump och elradiatorer

Ekonomi

Pris 7 450 000 kr. Taxeringsvärde: 6 435 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 3 561 000 kr. Värdeår 1963.

Total driftkostnad 23 223 kr/år, varav:
Uppvärmning: 21 573
Vatten/avlopp: 1 650

Summa ca 1 935 kr/mån. I kostnaden för hushållsström ingår kostnaden för uppvärmning. Tillkommer gör kostnad för försäkring samt tv och internet. Uppgifter avseende driftskostnader kommer från säljaren

Övrigt

Energiprestanda 86 kWh/m² per år.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter förmån

Förmån: Officialservitut Avlopp, 0163-16/46.3
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0163-16/46.2
Förmån: Officialservitut Väg, 0163-16/46.1

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb