Norrviken Brunkebergsåsen 18

  • 5 rum
  • Boarea 163 kvm
  • Biarea 79 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan med souterräng.
  • Byggår 1938/2000
  • Tomtarea 1615 kvm
  • pris 11 500 000 KR

Högt uppe på Brunkebergsåsen, med fridfull, vacker sjöutsikt över Norrviken från högt läge, väntar denna charmiga 30-talsvilla med 5-6 rum.

Ett drömläge för familjen som vill ha ett hus med mycket charm och karaktär, och samtidigt möjlighet att utforma sitt hem efter egna önskemål då huset har renoveringsbehov. Villan har samtidigt stor potential att modernisera samtidigt som man bevarar karaktären från byggåret 1938. Villan är också påbyggd med övervåning 2000 med två väl tilltagna sovrum samt balkong.

Läget är svåröverträffat - högt och fridfullt med magnifik sjöutsikt och stor, insynsfri och lummig trädgård. Härifrån är det en kort promenad ner till Norrviken och strandpromenaden, från denna höjd där villorna på Brunkebergsåsen är "sista utpost" mot vattnet.

Huset har i dagsläget 5-6 rum på en boyta om 163 + 79 kvm som även inkluderar ett källarplan med garage, tvättstuga, förråd och relaxdel med bastu. Villan har genomgående stora ljusa rum där entrévåningen utmärker sig med härliga sällskapsytor som omfattar matsal, vardagsrum och bibliotek alternativt sovrum. Vardagsrummet har öppen spis och sällskapsrummen har fina ekparkettgolv.

Tomten på hela 1 615 kvm präglas av fin grönska i form av bland annat äppelträd, och det höga läget ger mycket sol. Runt två sidor av huset löper en altan i optimalt läge för att fånga solen - en underbar uteplats på sommaren, för allt från grillkvällar till avkoppling med utsikt mot vattnet. Utöver altanen finns balkong och entréveranda på framsidan, samt stora fönster och fransk balkong i båda övre sovrummen.

Det idylliska läget ger ett stort lugn och tysta omgivningar, med gångavstånd till Torparängens badplats och på vintern möjlighet att gå ner till sjön för en skridskotur när isen ligger på och banan är plogad. Fler badplatser finns vid sjön Ravalen med strandpromenad runt hela sjön.

Närheten till naturen och idrottsanläggningar ger alla möjligheter till friluftsliv, strövtåg och träning - en perfekt miljö för en aktiv barnfamilj med många intressen. Bara ett par hundra meter bort hittar du Norrvikens IP med nybyggd inomhusfotbollshall och vid Norrviken Sjösportcenter kan du paddla kajak. I närområdet finns också Sollentunavallen med inomhushall för friidrott, simhallar, ishallar, yogacenter, gym med mera. Under vintern har du även närhet till Stockholms bästa utförsåkning i Väsjöbacken.

Den lantliga, helt ostörda platsen ger en fridfull miljö, samtidigt som allt du behöver av service finns inom räckhåll. Förutom förskolor och skolor inom gångavstånd, bland annat några av Sollentunas mest populära skolor som Rudbecks gymnasium, Sollentuna Musikklasser (4-9), Norrvikens skola (F-9), och Rälsen Norrviken (F-3). Närmaste skola är bara 500 meter bort och förskola finns endast 300 meter från huset!

Vardagsinköp och andra ärenden sköter du snabbt och smidigt i Norrvikens eget centrum med småstadskänsla. Här finns en lokal Ica-butik och Percys kött - vida berömt för fantastisk färdiglagad mat och kött som de styckar själva. När andan faller på kan du snabbt byta de lokala butikerna mot mer storskalig helgshopping i Sollentuna, Mall of Scandinavia eller Kista.

Att röra sig mellan denna ostörda villa till civilisationen är förvånansvärt smidigt oavsett om du ska till stan eller Arlanda. På 5 minuters promenadavstånd har du pendel och bussar. Från Norrvikens station tar det bara 22 minuter till Centralen. Från Norrviken går även direkttåg till Arlanda på en kvart och till Uppsala på omkring en halvtimme. Det finns även direktbussar som går från området ända in till city. Med bil når du city på 15-20 minuter utanför rusningstrafik.

Välkommen till en villa med stor potential, underbart soligt och högt läge, ljuvlig sjöutsikt och spatiösa sällskapsytor i önskeläge vid Norrviken!

Planlösning

Entrévåning

HALLEN är ett rymligt kapprum med bra plats för hatt- och skohylla samt övrig klädförvaring. Hallen har korkmatta och panelväggar.

DUSCHRUMMET har plastmatta och panelväggar med mönstrat kakel i duschhörnan. Dubbla tvättställ är bra när man är flera som ska göra morgonbestyren samtidigt.

KÖKET är bra placerat med genomgång från hallen och vidare till matsalen. Ljusinsläppet är rikligt från två fönster varav ett stort härligt fönsterparti ovanför diskbänken med dubbel diskho. Inredningen behöver uppgraderas men befintlig maskinpark är fungerande med keramikhäll med dubbel ugn samt även en mindre diskmaskin. Köket har plastmatta och vita väggar.

MATSALEN är ett mycket fint måltidsrum för både fest och vardag, med panoramafönster mot baksidan och sjöutsikten, och trevlig interiör med ekparkett, panelvägg och i övrigt ljusa väggar som i vardagsrummet. Matsalen nås från köket och ansluter till vardagsrummet via en öppning med praktiska skjutdörrar.

VARDAGSRUMMET är ett mycket trevligt rum med generösa ytor, stort fönsterparti samt spröjsade dubbeldörrar till altanen. Här får du en väl sammanhållen sällskapsmiljö med stora öppningar mellan bibliotek, vardagsrum och matsal. Den öppna spisen i hörnet är dekorativ och annorlunda med inramande speglar, och mot hallen finns ett fint fönster med blyinfattade färgade glas. Rummet har gediget ekparkettgolv och ljusa väggar.

ALTANEN får mycket sol då den löper längs både gavelsidan och baksidan, allt i ostört och vackert läge med utsikt över både vatten och grönska - en enastående mysig uteplats för allt från sommarfrukost till grillkvällar, helt utan insyn.

BIBLIOTEKET får mycket ljus från stora fönster åt två håll, och utgör en bra extra umgängesdel eller tv-rum, med plats för salongsmöbler och bokhyllor. Vid större tillställningar kan man öppna upp alla tre rummen till stora mingel- och festytor, men det går förstås även att disponera detta rum som sovrum och/eller arbetsrum. Golvet är ekparkett och väggarna är ljusa.


Övervåning

HALLEN är möblerbar och går att nyttja som exempelvis arbetsrum, allrum eller gästrum. Här finns även utgång till balkongen som omges av fönster på båda sidor. I hallgången mot badrummet finns både inbyggda garderober och en klädkammare. Väggarna har gula tapeter och golvet är laminat.

BALKONGEN ligger högt och insynsfritt med utsikt över trädkronor och takåsar runt omkring. Här är det härligt att öppna upp för mysiga solstunder med en bok eller tidning - eller njuta av ljumma sommarkvällar under stjärnorna. Det är också en praktisk vädringsbalkong, inramad av ett smäckert vitt smidesräcke.

MASTER BEDROOM är frikostigt till ytan och utgör det centrala sovrummet, med stora fönster och fransk balkong som ger fantastisk utsikt över Norrvikens vatten. Det är ett underbart sovrum med gott om ytor för skrivbord med mera, och en bra "alkov" för dubbelsäng. Dessutom finns separata klädkammare på båda sidor, så att man kan ha varsin klädförvaring. Golvet är laminat och väggarna har ljusa tapeter.

SOVRUM 2 är nästan lika stort som master bedroom, och även detta rum har stora fönster kring en fransk balkong som här vetter mot gavelsidan. Förutom rejält med utrymme för flera möbler förutom säng, finns en inbyggd garderob med spegelskjutdörr samt en klädkammare. Golvet är laminat och väggarna har en ljusgrön tapet.

BADRUMMET är väl tilltaget och spatiöst, samt utrustat med både badkar och separat dusch med vikväggar. Golvet har plastmatta och väggarna är panel. Ett stort fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.


Källarvåning

I källaren kommer du först ner till en rejäl möblerbar hall, med relaxdel med bastu och duschrum i anslutning. Intill hallen ligger en ordentlig tvättstuga. I övrigt omfattar källarvåningen ett stort och ett mindre förrådsrum, varav det större har entré till garaget.

Fakta

Typ

Sollentuna - Gösen 5. - 1 ½ plan med souterräng. Byggår: 1938/2000.

Storlek

Boarea ca 163m², biarea ca 79m². 5 rum

Tomt

Tomtarea 1 615 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan med souterräng.

Byggnadssätt

Grund: Källare(vägg delvis inklädda). Grundmur: Okänd mursten. Stomme: Träkonstruktion. Bjälklag: Träkonstruktion. Fasad: Puts och liggande träpanel. Takbeklädnad: Sadeltak, takpanneplåt. Fönster: Varierande typer och ålder. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Oljepanna

TV- och internetanslutning

Fiber är framdraget i gatan från Sollentuna Energi & Miljö.

Bilplats

Garage med plats för 1 bil

Ekonomi

Pris 11 500 000 kr. Taxeringsvärde: 7 626 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 226 000 kr. Värdeår 1950.

Total driftkostnad 35 400 kr/år, varav:
Renhållning: 2 600
Uppvärmning: 29 400
Vatten/avlopp: 3 400

Summa ca 2 950 kr/månad. Kostnaden för hushållsström ingår i kostnaden för uppvärmning. Kostnad för TV och internet samt försäkring tillkommer.
Driftkostnaden är en uppskattning på grund av att säljaren är en Stiftelse.

Servitut, planbestämmelser m m

Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa

Planbestämmelser: Stadsplan (1929-11-07) , Stadsplan (1940-11-01) , Tomtindelning (1953-07-29) , Grundvattenskydd (1974-06-20)

Övrigt

Energiprestanda 115 kWh/m² per år. Energiklass F.

Öppen spis finns på entréplan.

Larm finns och abonnemang kan övertas.

Uppgifter beträffande boarea och biarea skiljer sig mellan uppmätning (163+79 kvm) och fastighetsutdrag (155+46 kvm).

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb