Helenelund Björkvägen 1b

  • 7 rum
  • Boarea 181 kvm
  • Biarea 150 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan med källare.
  • Byggår 1924
  • Tomtarea 1041 kvm
  • pris 10 400 000 KR

Ljus villa med pool och 7 rum om totalt 330 kvm med frikostiga sällskapsytor både inne och ute

Denna villa präglas av en självklar trivsamhet tack vare den öppna, ljusa planlösningen som även erbjuder stor valfrihet vad gäller möblering och disponering av rummen. De tre våningarna ger tillsammans totalt 330 kvm - väldigt gott om plats för en familj som gillar sällskapsliv och önskar utrymme även för hobby med mera.

Entrévåningen är inbjudande med en rymlig möblerbar hall och underbart stort vardagsrum och terrass, båda med öppen spis. Huset är tillbyggt vilket har skapat en andra "flygel" på entréplanet, med utbyggt kök med matplats, härligt spatiös matsal samt ett extra gästrum/sovrum. Den nya matsalen har fönster längs hela den stora verandan med pooldäcket nedanför.

Sovrummen är väl fördelade med två i varsin ände av entréplanet och möjlighet till tre sovrum på ovanvåningen. Det extra allrummet på källarplanet ger möjlighet för barnen att få sitt eget tillhåll för tv, spel, kompisar med mera. Interiören är genomgående luftig och ljus, särskilt i gemensamhetsrummen. Golven är parkett- och trägolv förutom i pannrum och garage.

Huset har totalrenoverad fasad (mittsektion mot pool) samt ommålning och renovering av övrig fasad, alla plåtdetaljer är behandlade och målade. Tak på tillbyggnader är också renoverade liksom alla fönster, alla ytterväggar på källarplanet är slipade och ommålade. Bergvärmepumpen fick ny kompressor 2016. Larmabonnemang finns som kan övertas av köparen.

Uteplatserna ger väldigt frikostiga ytor för både grillhörna och matplats, vilstolar, loungedelar med mera. Den mindre terrassen med tak har öppen spis vilket gör den användbar vår och höst, då man kan vistas här och mysa till värmen av en eld. Verandan utanför matsalen är väl tilltagen och leder ner till pooldäcket som ligger väl insynsskyddat av staket.

Läget är strategiskt med nära till både fritidsaktiviteter och service. För träning, strövtåg, friluftsliv med mera kan du välja och variera mellan Järvafältet, Edsviken, Edsbergs sportfält med intilliggande friluftsområde och Ursviks motionsområde som nås via Kista.

Förskolor och skolor finns på gångavstånd, från lågstadium till gymnasium. Ett flertal gallerior i närområdet ger gott om shoppingmöjligheter, bland annat Mall of Scandinavia, Sollentuna centrum och Kista galleria.

Närservice som mataffär finns i Helenelund och Sollentuna centrum där du också har pendeln på lagom promenadavstånd. Pendelbussarna 516, 526 samt lokalbuss går du till på några minuter. Med bil har du även snabb färdväg ut på E4 och E18.

Välkommen till en mycket ståtlig och rymlig villa med massor av sällskapsytor, flera soliga uteplatser, eldstäder, pooldäck och bastu!


Planlösning

Entrévåning

I HALLEN träder du in i en liten entré följt av en möblerbar större hall samt en inre hall med trapphus. Interiören är ett vackert ljust trägolv samt väl valda tapeter i trapphallen.

BADRUMMET är totalrenoverat och mycket elegant med stora klinkerplattor som matchas av helkaklade väggar. Här finns både badkar och separat duschhörna med glasdörr, samt i övrigt bra badrumsinredning och ett vädringsfönster.

SOVRUM 1 är ett stort hörnrum med avskilt läge samtidigt som det är nära till sällskapsytorna - ett bra master bedroom som dessutom har egen utgång till hörnterrassen. Badrum hör till sovrummet. Väggarna är vita och golvet är parkett.

VARDAGSRUMMET är en ståtlig och spatiös salong för alla sorters sällskapsliv, från vardagsavkoppling med familjen till större bjudningar, mingelfester och umgänge med släkt och vänner. Den öppna spisen ger en varm atmosfär både bildligt och bokstavligt, och ytorna rymmer både en stor loungedel och en biblioteksdel. Vardagsrummet har utgång till terrassen. Väggarna är vita och golvet ett fint parkettgolv.

TERRASSEN under tak (infravärme) är perfekt för grillning i alla former. Då terrassen har både hörnläge och tak är det en plats där du kan njuta av uteliv nästan oavsett väder, i lä och med värme från grillen och eldstaden. Från denna uteplats når du tomten via en trappa och via vardagsrum/matsal går det smidigt att röra sig mellan terrassen och pooldäcket.

MATSALEN är ett fantastiskt måltidsrum som uppmuntrar till middagar, med plats för både små och stora sällskap. Ljusinsläppet är magnifikt från fönster längs hela långväggen som har utblick över verandan och pooldäcket. Matsalen blir en naturlig central punkt i huset då det har entré från köket, trappa till källarvåningen och även utgång till verandan. Väggarna i vitt kontrasteras av ett tilltalande mörkt trägolv.

VERANDAN OCH POOLDÄCKET utgör tillsammans en solig, generös oas där man enkelt kan svalka av sig och barnen kan leka i vattnet under varma sommardagar när man inte riktigt har tid eller lust att åka iväg till en allmän badplats - en resort hemma på tomten, där du också kan bjuda hem vänner till poolpartyn och trädgårdsfester på den rymliga verandan.

KÖKET är stilrent med utbytta dörrar och lådsystem. Köket ligger väl placerat som ett genomgångskök mellan hall och matsal. Tillbyggnaden har gjort köket betydligt större och adderat en bra matplats för vardagsmåltiderna. Den vita interiören matchas fint av den synliga murstocken i tegel och ovanför arbetsbänken sitter vitt kakel med fasade kanter. Golvet är parkett.

SOVRUM 2 i tillbyggnaden passar bra som gästrum och/eller arbetsrum, med egen wc i anslutning och avskilt läge innanför köket och matsalen. Rummet har vita väggar och parkettgolv.

Övervåning

SOVRUM 3 är ett mysigt, yteffektivt barnrum med väggar i ljusblått och ljust trägolv, samt fönster på gavelsidan. Rummet har plats för både säng och exempelvis skrivbord.

SOVRUM 4 passar bra som master bedroom, eller om man så vill ytterligare ett allrum/hobbyrum eller sovrum - stort, ljust och med rum för diverse möbler förutom säng, exempelvis skrivbord, loungehörna med mera. Rummet har ljust trägolv och gröna väggar.

Källarvåning

I källarvåningen finns ett mysigt och stort extra allrum/gillestuga, perfekt som biosalong, barnens umgängesdel eller hobbydel för flera olika aktiviteter. I övrigt finns en rymlig och bra tvättstuga, wc och bastu, svale, stort förråd samt pannrum och dubbelgarage som erbjuder massor av förvaringsplats. Använder man bara en p-plats blir det gott om utrymme över för t ex verkstad.

Fakta

Typ

Sollentuna - Halmtaket 7. - 1 ½ plan med källare. Byggår: 1924.

Storlek

Boarea ca 181m², biarea ca 150m². 7 rum

Tomt

Tomtarea 1 041 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan med källare. Renoveringar:
Två tillbyggnader på 60-talet.

1992 - Totalrenovering av golv i gillestuga, duschrum, bastu och förråd. Fuktspärrar inmonterade samt ventilerande socklar.
2000 - Fasad (mittsektion mot pool) totalrenoverad, ommålning och renovering av övrig fasad. Samtliga plåtdetaljer behandlade och målade. Renovering av tak på tillbyggnader (nya plåttak) - Samtliga ytterväggar källarplan slipade och ommålade med andningsbar färg. Kontinuerlig renovering av fönster. Installation av ny bergvärmepump.
2005 - Totalrenovering av badrum, totalrenovering av hall, trappa övervåning samt hela övervåning.
2016 - Byte av kompressor,

Byggnadssätt

Grundmur: Betong hålsten, leca. Stomme: Plankstomme och lättbetong. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor och plåt. Utv. plåtarbete: Målad plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme (NIBE Fighter 1210 år 2000 med borrdjup 175 m, 2 st hål)

Ekonomi

Pris 10 400 000 kr. Taxeringsvärde: 4 341 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde: 1 918 000 kr. Värdeår 1942.

Total driftkostnad 32 906 kr/år, varav:
Försäkring: 6 621
Renhållning: 2 165
Uppvärmning: 20 020
Vatten/avlopp: 4 100

Uppgifter kommer från säljarna.

Servitut, planbestämmelser m m

Servitut: Avtalsservitut Väg
Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1929-02-01) , Byggnadsplan (1932-02-05) , Ändring av detaljplan (1994-06-21)

Övrigt

Energiprestanda 96 kWh/m² per år

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb