Helenelund Björkvägen 1b

  • 7 rum, varav 5-0 sovrum
  • Boarea 181 kvm
  • Biarea 150 kvm
  • Byggnadstyp 1 ½ plan med källare.
  • Byggår 1924
  • Tomtarea 1041 kvm
  • pris 10 400 000 KR

Ljus villa med pool och 7 rum om totalt 330 kvm med frikostiga sällskapsytor både inne och ute

Denna villa präglas av en självklar trivsamhet tack vare den öppna, ljusa planlösningen som även erbjuder stor valfrihet vad gäller möblering och disponering av rummen. De tre våningarna ger tillsammans totalt 330 kvm - väldigt gott om plats för en familj som gillar sällskapsliv och önskar utrymme även för hobby med mera.

Entrévåningen är inbjudande med en rymlig möblerbar hall och underbart stort vardagsrum och terrass, båda med öppen spis. Huset är tillbyggt vilket har skapat en andra "flygel" på entréplanet, med utbyggt kök med matplats, härligt spatiös matsal samt ett extra gästrum/sovrum. Den nya matsalen har fönster längs hela den stora verandan med pooldäcket nedanför.

Sovrummen är väl fördelade med två i varsin ände av entréplanet och möjlighet till tre sovrum på ovanvåningen. Det extra allrummet på källarplanet ger möjlighet för barnen att få sitt eget tillhåll för tv, spel, kompisar med mera. Interiören är genomgående luftig och ljus, särskilt i gemensamhetsrummen. Golven är parkett- och trägolv förutom i pannrum och garage.

Huset har totalrenoverad fasad (mittsektion mot pool) samt ommålning och renovering av övrig fasad, alla plåtdetaljer är behandlade och målade. Tak på tillbyggnader är också renoverade liksom alla fönster, alla ytterväggar på källarplanet är slipade och ommålade. Bergvärmepumpen fick ny kompressor 2016. Larmabonnemang finns som kan övertas av köparen.

Uteplatserna ger väldigt frikostiga ytor för både grillhörna och matplats, vilstolar, loungedelar med mera. Den mindre terrassen med tak har öppen spis vilket gör den användbar vår och höst, då man kan vistas här och mysa till värmen av en eld. Verandan utanför matsalen är väl tilltagen och leder ner till pooldäcket som ligger väl insynsskyddat av staket.

Läget är strategiskt med nära till både fritidsaktiviteter och service. För träning, strövtåg, friluftsliv med mera kan du välja och variera mellan Järvafältet, Edsviken, Edsbergs sportfält med intilliggande friluftsområde och Ursviks motionsområde som nås via Kista.

Förskolor och skolor finns på gångavstånd, från lågstadium till gymnasium. Ett flertal gallerior i närområdet ger gott om shoppingmöjligheter, bland annat Mall of Scandinavia, Sollentuna centrum och Kista galleria.

Närservice som mataffär finns i Helenelund och Sollentuna centrum där du också har pendeln på lagom promenadavstånd. Pendelbussarna 516, 526 samt lokalbuss går du till på några minuter. Med bil har du även snabb färdväg ut på E4 och E18.

Välkommen till en mycket ståtlig och rymlig villa med massor av sällskapsytor, flera soliga uteplatser, eldstäder, pooldäck och bastu!


Fakta

Typ

Sollentuna - Halmtaket 7. - 1 ½ plan med källare. Byggår: 1924.

Storlek

Boarea ca 181m², biarea ca 150m². 7 rum, varav 5-0 sovrum
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomt

Tomtarea 1 041 m² (friköpt).

Byggnad

1 ½ plan med källare. Renoveringar:
Två tillbyggnader på 60-talet.

1992 - Totalrenovering av golv i gillestuga, duschrum, bastu och förråd. Fuktspärrar inmonterade samt ventilerande socklar.
2000 - Fasad (mittsektion mot pool) totalrenoverad, ommålning och renovering av övrig fasad. Samtliga plåtdetaljer behandlade och målade. Renovering av tak på tillbyggnader (nya plåttak) - Samtliga ytterväggar källarplan slipade och ommålade med andningsbar färg. Kontinuerlig renovering av fönster. Installation av ny bergvärmepump.
2005 - Totalrenovering av badrum, totalrenovering av hall, trappa övervåning samt hela övervåning.
2016 - Byte av kompressor,

Byggnadssätt

Grundmur: Betong hålsten, leca. Stomme: Plankstomme och lättbetong. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor och plåt. Utv. plåtarbete: Målad plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme (NIBE Fighter 1210 år 2000 med borrdjup 175 m, 2 st hål)

Ekonomi

Pris 10 400 000 kr. Taxeringsvärde: 4 341 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde: 1 918 000 kr. Värdeår 1942.

Total driftkostnad 32 906 kr/år, varav:
Försäkring: 6 621
Renhållning: 2 165
Uppvärmning: 20 020
Vatten/avlopp: 4 100

Uppgifter kommer från säljarna.

Övrigt

Energiprestanda 96 kWh/m² per år

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Rättigheter förmån

Avtalsservitut Väg

Rättigheter last

Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1929-02-01) , Byggnadsplan (1932-02-05) , Ändring av detaljplan (1994-06-21)

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb