Vasastan Birger Jarlsgatan 99 B, 2tr

  • 2 rum och kök
  • Boarea 74 kvm
  • Byggår 1913-1918
  • Avgift 2139 kr/mån

En stor, vacker sekelskiftestvåa på 74 kvm, väntar i utsökt läge.

RING FÖR VISNING! Magisk 2:a Möjlig 3:a. Sekelskifte med bekvämt gångavstånd till såväl Odenplan som Stureplan - välkommen till ett hem med unik känsla och våningskaraktär. Interiör och maskinpark i toppskick och massor av charm. Vardagsrummet är fantastiskt med sina stora ytor och burspråket, även sovrummet är väl tilltaget och har ingång från två håll.

Huset är byggt 1900 vilket ger bostaden en magisk sekelskifteskaraktär med flertalet vackra tidstypiska detaljer som takstuckaturer, höga spröjsade fönster, gedigna trägolv och inte minst härlig takhöjd som ger extra mycket luft, rymd och ljus i hela våningen. Fönster åt två håll förhöjer boendekvaliteten och den genomgående planlösningen ger ett fint ljusflöde mellan rummen.

Bostaden kan med fördel göras om till en 3:a genom att utnyttja den inre hallen och garderoben intill och göra ett yteffektivt kök - då får man ett till rejält sovrum i avskilt hörnläge mot gården. Bostaden har i övrigt gott om förvaringsutrymmen, till lägenheten hör även ett källarförråd. Det krävs godkännande av föreningen innan ombyggnation påbörjas.

Interiören är mycket smakfullt och fint renoverad på ett sätt som tar tillvara och lyfter fram de fina originaldetaljerna. Ytskikt och kök renoverades 2010 och hallen har nylagt trägolv som harmonierar med sekelskiftesstilen. Allt är därmed i toppskick utom badrummet.

Föreningens gård är trivsam och användbar, med utemöbler på sommaren då man kan sätta sig ute och grilla på gården. Föreningen har även en nyrenoverad tvättstuga samt cykelförvaring på gården. Mer information om föreningen finns på https://birgersgarden.se.

Läget är enastående fint och centralt, på lagom avstånd från de folktätaste delarna av Birger Jarlsgatan. Här omges du av krogtäta och mysiga kvarter i "stormens öga" strax innanför Odengatan och Valhallavägen, med närhet till Vanadislunden och Vanadisbadet och lite längre bort Brunnsviken och Lilljansskogen.

Utöver ett flertal restauranger i grannskapet har du all service du kan behöva inom gångavstånd, såväl matbutiker som delikatessaffärer, butiker och caféer. Förskolor och skolor finns inom promenadavstånd, inklusive Engelska skolan, Johannes skola, Norra Real och KTH.

Kommunikativt är det svårt att få ett bättre läge - på Odengatan går ett flertal busslinjer, t-bana har du vid Tekniska högskolan/Östra station där även Roslagsbanan går liksom bussar ut till Roslagen. Vid Odenplan finns både t-banans gröna linje och pendeltåg. Med bil kommer du snabbt ut på både E4/E20 och E18 via Roslagstull och Norra länken.

Välkommen till en riktig sekelskiftespärla med sofistikerad våningskänsla och ypperligt läge i ett av stans bästa krogkvarter!

PLANLÖSNING:

HALLEN välkomnar dig in på ett ljust nylagt trägolv i en bra entré som sedan fortsätter i en stor inre hall med klädkammare. Väggarna är målade i ljusgrått och hallen har bra plats för klädavhängning. Delen med klädkammare kan med fördel byggas om till kök, för att skapa ett andra sovrum (se alternativ planskiss).

BADRUMMET har svart klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Duschhörnan omges av en kabin med skjutdörr och i övrigt finns spegelskåp och vägghängd tvättställskommod samt handdukstork.

KÖKET är påkostat och nydesignat 2010 för den som gillar att laga allt från vardagsmat till "fine dining" hemma. Här finns exempelvis proffsig maskinpark inklusive gasspis, stor tålig arbetsbänk i marmor och elegant fläkt. Fönstret ger rikligt med ljusinsläpp och takhöjden möjliggör en rad med extra väggskåp. Köket rymmer även en bra matplats för 4-6 personer, i en stilfull miljö med vit skåpinredning och gråa väggar ovanför vit panel.

VARDAGSRUMMET är magnifikt med sitt vackra burspråk med höga fönster och grönskande utsikt utan insyn. Här har du en riktigt fin och representativ salong med dekorativ eldstad och generösa ytor för en rejäl soffgrupp, hemmabio och en större matplats för fester och middagar. Här är interiören stilren i Stockholmsvitt och vacker fiskbensparkett i original.

SOVRUMMET är snyggt inrett med ljusblåa väggar och ljust trägolv. Rummet får mycket ljus från ett stort fönster. Rummet har frikostig plats för förvaringsmöbler eller skrivbord förutom säng, och har även en egen garderob. Det är också lättillgängligt tack vare ingång från både hall och vardagsrum.

Fakta

Typ

Bostadsrättslägenhet, lgh. nr. 013 (1202), våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Storlek

2 rum och kök. Boarea ca 74m².
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnad

1987 - Vinden byggdes om till lägenheter.
1993 - VA-stammar, 3-faskablar till alla lägenheter
2005 - Fasaderna mot gården renoverades.
2008 - Undercentralen byttes ut.
2009-2010 - Trapphusen, entréer och hissar totalrenoverade
2009-10 Injustering av systemet, med nya termostater på radiatorerna.
2011 - Gathusets plåttak målades om sommaren

. Uppvärmning: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

ComHem Fastigheten är ansluten till OWNIT Bredband. Varje lägenhet har ett särskilt bredbandsuttag som erbjuder en hastighet upp till 1000 Mbit.
Priset är 180 kr/mån för 100 Mbit och 399 kr/mån för 1000 Mbit.

Övriga byggnader

Det finns tvättstuga (två nya tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel), innergård med cykelställ och utemöbler.

Ekonomi, månadsavgift

Lägenhetsnummer 013 (1202) i Birgersgården. Avgift 2 139 kr/mån. Obligatorisk avgift tillkommer avseende: kabel-TV om 80 kr per månad samt prel värmekostnad om 1.011 kr per månad. Övrig driftkostnad 375 kr/mån, varav:
Elekricitet: 250 kr
Försäkring: 125 kr

Uppgifterna kommer från säljaren
Andel i föreningen är: 2.14%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Birgersgården. Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1921, som bostadsförening u.p.a. men är registrerad som bostadsrättsförening sedan 1995. Adresser är Birger Jarlsgatan 99A, B och C.
Antal lägenheter är 42 st med bostadsrätt. 1 lokal med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är äkta

Övrigt

Energiprestanda är 132 kWh/m2 per år.

Beträffande ev. förändringar av avgiften - kontakta fastighetsmäklaren.

Överlåtelseavgift är 1 138 kr och betalas av köparen.
Pantsättningsavgift är 455 kr/pantsättning och betalas av pantsättaren.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Uppgifter angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning.

Tillåter föreningen delat ägande

Ej angiven

Äkta/Oäkta bostadsrättsförening

Ej angiven

Planlösning

PLANLÖSNING
ALTERNATIV PLANLÖSNING

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 6 mb