Edsviken Atlasvägen 8

  • 6 rum, varav 3-0 sovrum
  • Boarea 135 kvm
  • Biarea 72 kvm
  • Byggnadstyp .
  • Byggår 1932
  • Tomtarea 1339 kvm
  • 10 800 000 KR

Med närhet till vattnet, lekparker och en stor härlig tomt finns här en charmig villa med en öppen, härlig och ljus planlösning.

Välkommen till en charmig funkisvilla om totalt 207 kvm i lugnt familjeområde. Med en smart planlösning finns det gott om sällskapsytor på entrévåningen med vardagsrum, allrum och matsal. De stora fönsterna som vetter mot tre väderstreck ger ett generöst ljusinsläpp som lyser upp hemmet året om. På övervåningen hittar du flera sovrum för en stor familj och ytterligare ett sällskapsrum med utrymme för lek och hobby. Det stora sovrummet har egen utgång till balkongen.

Huset är rymligt med tre sovrum på övervåningen. På mellanvåningen gör den öppna planlösningen det till en perfekt sällskapsplats där hela familjen kan umgås om helgerna. Även i källaren finns plats för social samvaro.

2008 gjordes en omfattande renovering av källaren då den isolerades och den gamla garageinfarten murades igen. Nu finns där istället bland annat ett lyxigt badrum med dusch, badkar och bastu att avnjuta en sen höstkväll. Samt en vinkällare för finsmakaren. 2010 gjordes en större renovering av köket.

Denna villa ligger väl avskilt i ett härligt lummigt och grönt område. Med en stor privat tomt finns här oändliga möjligheter att göra det till den perfekta trädgården för sommarfesten och ändå mycket plats för barnens lekar. Gatan är plan och mycket lite trafikerad då den ej används för genomfart. Den stora tomten tillåter generös utbyggnad för den som så skulle önska. På tomten finns även ett separat förrådshus.

Runt Atlasvägen 8 finns allt du kan tänka önska. Med drygt 300 meter till havet och alla dess badstränder är detta ett underbart läge för en familjevilla. Det går att med en kort promenad ta sig till både mataffärer, skola, restauranger och flera lekparker eller aktivitetsområden i närheten, såsom utegym, innegym, sportanläggningar och strövområden. Sollentuna centrum ligger 7 minuter bort med bil och på samma avstånd hittar du Helenelunds pendelstation som smidigt tar dig in till city.

Missa inte denna härliga familjevilla med fantastiska sällskapsytor och lekvänlig tomt, belägen i önskeläge med närhet till allt du kan tänka dig.

PLANLÖSNING:

Entrévåning
HALLEN välkomnar dig direkt in i det öppna våningsplanet som ger en överblick av vardagsrummet och köket. Med den platsbyggda garderoben har du bra med förvaring som tar hand om ytterkläder och skor åt dina gäster.

KÖKET, med sin inredning ifrån Nobilia och vitvaror från Miele, har ett fantastiskt ljusinsläpp som skapar en härlig miljö för det vardagliga matlagningsstöket. Köket ligger i direkt anslutning till matsalen och delas av med köksbänken som avslutas som ett barbord — en perfekt frukostplats innan barnen har vaknat. Med sina många fönster och de vita väggarna ger det köket en ljus och gemytlig atmosfär för långa, pratglada middagar med vänner och familj.

VARDAGSRUMMET är stort och rymlig med plats för att samla alla familjemedlemmar. Rummet har stora fönsterpartier och ligger i direkt anknytning till matsalen. Till vardagsrummet flyttar man sig naturligt för fortsatt konversation i goda vänners lag efter avslutad middag och i ett av hörnen hittar du en braskamin som hjälper till att värma upp hemmet och skapa en mysig stämning.

Entrévåningen har genomgående ekparkett med undantag av entrén med klinkergolv. Genomgående vattenburen golvvärme ger ett behagligt inomhusklimat.

Övervåning

SOVRUM 1 är ett av de större rummen som passar perfekt till barnet med mycket prylar. Rummet har gott om plats för säng, skrivbord och förvaring. Med två fönster åt varsitt värdestreck håller sig rummet ljust och utmärkt för lek hela dagen.

SOVRUM 2 är något mindre men plats för lek. Vid ena väggen finns det smart förvaring som ramar in sängen. Behövs inte fler sovrum passar detta rum utmärkt som arbetsrum.

SOVRUM 3 är det andra sovrummet som är något större till ytan. Med fönster åt två håll strålar solen in från sydost under morgontimmarna. Härifrån kan du med fördel kliva direkt ut på balkongen för att njuta av morgonkaffet under sommarmånaderna.

ALLRUMMET möter dig när du kliver upp för trappan till övervåningen. Här finns möjligheten för flera sittplatser och umgänge i goda vänners lag, eller låta barnen använda rummet som en plats för skojiga aktiviteter.

BADRUMMET försett med golvvärme via el. Golv och väggar är täckta med klinker och kakel i modern stil. Det välplanerade badrummet har en smidig handfatskommod samt ett spegelskåp ovanför handfatet med plats för alla hygienartiklarna.

Övervåningen har vackra träplanksgolv som är original från husets byggnation.

Källare

BADRUMMET är smakfullt och elegant inrett med en stor och rymlig bastun, som även har ett ångaggregat. Badrummet har också ett dubbelbadkar med bubbelfunktion. Detta är ett rum för vardagslyx. Här kan du njuta av en riktigt härlig spakväll hemma.

TVÄTTSTUGAN, som ligger i anslutning till badrummet, har fokus på goda förvaringsmöjligheter. Ovanför tvättmaskin och torktumlare från Miele finns bra med yta för att kunna ta hand om den rena tvätten. Tvättstuga rymmer även två extra frysskåp i tillägg till kökets fullstora frys.

HALL/ALLRUMMET ligger i direkt anslutning till entrén ner till det tidigare garaget. Även här finns rikligt med förvaring åt alla familjemedlemmarna. Här finns också ett avskilt sällskapsrum där tonåringar kan härja ostört alternativt vuxna kan avnjuta ett gott vin hämtat från den egna vinkällaren.

Med fönster i alla rum och ljusa väggar slipper man en murrig källare utan erbjuds ljusa utrymmen att arbeta och umgås i. Källaren har också genomgående vattenburen golvvärme med undantag av vinkällaren och påkostade klinkergolv.

Fakta

Typ

Sollentuna - Häradshövdingen 13. Byggår: 1932.

Storlek

Boarea ca 135m², biarea ca 72m². 6 rum, varav 3-0 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

. Renoveringar:
2007- 2008 Dränering och källare isolerades från utsidan. Fasaden putsades om och markiser sattes upp.
2008 - Helrenovering av källaren. Vinkällare byggdes. Tomten på baksidan av huset planades ut.
2010 - Renovering kök. Golv på mellanvåningen lades om och vattenburen golvvärme installerades. Entrén gjordes om och vattenburen golvvärme installerades. Renovering badrum på övervåning.

Byggnadssätt

Grundmur: Betong. Stomme: Plank/trästomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv. plåtarbete: Plåt. Fönster: 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme (IVT - 2002)

TV- och internetanslutning

Telenor ADSL, går att koppla in sig på Sollentuna Stadsnät.

Ekonomi

10 800 000 kr. Taxeringsvärde: 7 398 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 632 000 kr. Värdeår 1932.

Total driftkostnad 56 498 kr/år, varav:
Försäkring: 6 998
Renhållning: 2 400
Sotning: 400
Uppvärmning: 44 000
Vatten/avlopp: 2 700

I posten uppvärmning ingår hushållsel. Uppgifterna kommer från säljarna.

Energideklaration

Energiprestanda: 118 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2019-04-02

Övrigt

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Plats för upp till fyra bilar.

Rättigheter last

Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa

Planbestämmelser

Ändring Av Dp (1993-11-16) Byggnadsplan (1929-12-13)

Planlösning

Entréplan
Övre plan
Källarplan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.5 mb