Rotebro Antunavägen 3

  • 5 rum, varav 4-0 sovrum
  • Boarea 151 kvm
  • Biarea 30 kvm
  • Byggnadstyp 1 plan med souterräng.
  • Byggår 1950
  • Tomtarea 1116 kvm
  • pris 5 400 000 KR

Vacker 50-talsvilla med mycket charm och välbevarad karaktär, stora fönster och suveränt läge i lugna kvarter nära skog, lekplats och jordgubbsodling!

I ett idylliskt läge på en återvändsgata nära skog, lekplats och service, hittar du denna mysiga villa med tydlig 50-talsprägel och många fina bevarade originaldetaljer. Huset har 5 rum på 151 + 30 kvm i en utmärkt planlösning i souterräng, med underbara vidsträckta sällskapsytor i vardagsrummet, som har öppen spis (original).

Hela villan får enastående ljusinsläpp tack vare stora fönster och högt läge, i synnerhet i sällskapsdelen som har fönster i flera väderstreck kring vardagsrum och matplats. Huset har även ljuvliga uteplatser i form av både verandan på baksidan och den längsgående balkongen på framsidan. Från verandan och även från övre sovrummen har du utsikt över fantastiska solnedgångar. Det höga läget gör också bostaden så gott som helt insynsfri.

Andra fördelar är att alla sovrum är frikostiga till ytan, och en stor och inbjudande entréhall ger bra med förvaringsytor och gör det enkelt att välkomna många gäster. Badrum både uppe och nere är praktiskt, liksom gott om förvaringsutrymmen, bland annat i källaren där det finns förråd, pannrum samt rymligt garage.

Huset är renoverat med det bästa av 50-talskänslan bevarad. Förutom den öppna spisen finns originaldetaljer som ger mycket stil och karaktär till interiören, exempelvis ektrappan, balkongen och de stora fönstren. De senaste renoveringarna omfattar bland annat slipning av golv i nedre sovrum samt ny utomhusbod 2018, murade odlingslådor kring verandan 2016, ny veranda i sibiriskt lärkträ 2015, ny vindsisolering, trygghetsvakt samt omdragen el 2013.

Golven är i ekparkett i två sovrum samt vardagsrum och övre hall, köket har plastmatta, ett av de nedre sovrummen har furugolv och det andra har heltäckningsmatta. Duschrum, nedre hallen och tvättstugan har klinker, nedre hallen har dessutom golvvärme.

Utöver ett mycket tilltalande hus får du här en underbar trädgård med flertalet olika fruktträd och bärbuskar — äppelträd, körsbärsträd, plommonträd, krusbär, vinbär, smultron, rabarber och mynta. Blåbär växer i skogsbacken och i det uppmurade kryddlandet vid verandan kan du odla örtkryddor och gå ut och plocka till matlagningen. Dessutom finns flera vackra och mer ovanliga träd som svart valnöt, sibiriskt korkträd, japansk gyllenlönn, japansk lönn och robinia.

Mer barnvänligt och lekvänligt än så här är svårt att bo, på en lugn återvändsgata och med en liten skog alldeles bredvid tomten och en bra lekplats som syns från huset. Kring Antuna gård och Edsjön finns ett större skogsområde med vacker bokskog och betande får. Norrviken ligger bra till och erbjuder både bad och skridskoåkning. På sommaren kan hela familjen ta cykeln eller promenera 500 meter till självplock av jordgubbar! Även Järvafältets stora ströv- och friluftsområden finns inom cykelavstånd.

Vardagsservice finns lättillgängligt tack vare närheten till en handelsplats där det även finns diverse enklare restauranger för take away. Lunchrestaurang och en indisk restaurang finns på Rotsunda torg. Bra kommunikationer tar dig smidigt till city med pendeln från Rotebro station som du går till på tio minuter. Därifrån tar det 21 minuter till Stockholm Odenplan och 24 minuter till city.

Välkommen till en urmysig 50-talspärla i bästa tänkbara läge, högt, fritt och med massor av vackra växter i trädgården, samt närhet till allt.


PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är ett välkomnande kapprum med stora ytor och bra förvaringsplats i både garderob och ett separat utrymme för klädavhängning. Här finns också trapphuset till övervåningen. Hallen har klinkergolv och vita väggar.

SOVRUM 1 passar bra som arbetsrum och/eller gästrum, med plats för skrivbord, bokhyllor och säng. Rummet har heltäckningsmatta och ljusa väggar samt fönster mot framsidan.

SOVRUM 2 är något större än sovrum 1 och får mycket ljusinsläpp från fönster åt två håll. Rummet har ett ljust furugolv och ljusgråa väggar. Kanske ett rum för tonåringen som vill ha ett avskilt rum.

DUSCHRUMMET är smart inrymt under trapphuset och har ljust klinkergolv och väggar med vävtapet. Duschdelen är väl avgränsad av en vägg mot wc och tvättställ.

TVÄTTSTUGAN är belägen innanför sovrum 1 och har bra utrymme för förvaring och tvättbestyr. Tvättmaskinen är ny från 2018. I övrigt finns pannrum, förråd och matkällare i nedervåningen.

Övervåning

HALLEN är bra placerad och möjlig att inreda med exempelvis byråer eller bokhylla. Den öppnar till alla rum på övervåningen och även till badrummet.

SOVRUM 3 är ett spatiöst master bedroom med en rejäl inbyggd garderobsvägg och stort fönster mot framsidan. Rummet har ljusgråa väggar och elegant golv i fiskbensparkett.

SOVRUM 4 är ett väldigt ljust rum med stort fönsterparti och utsikt mot baksidan, samt lättmöblerade ytor för både säng, skrivbord med mera. Golvet är fiskbensparkett och väggarna är ljusgråa. Rummet har även ett par inbyggda garderober.

BADRUMMET är yteffektivt och inrett med ljus plastmatta och helkaklade väggar i ljusblått. Här finns badkar och ett vädringsfönster.

KÖKET är genomtänkt placerat och lättillgängligt med genomgång från hallen och vidare till matsalsdelen. Interiören innefattar ljus skåpinredning samt delvis kaklade väggar ovanför arbetsbänkar i laminat. Stora fönster mot balkongen och framsidan ger rikligt med ljusinsläpp över diskbänken. Golvet har plastmatta och väggarna är vita.

VARDAGSRUMMET är underbart för både vardagsavkoppling och sällskapsliv, med stora luftiga ytor och flödande ljusinsläpp från två håll. L-formen skapar två naturliga delar, en stor härlig loungedel för soffor och hemmabio, samt en inbjudande matsalsdel närmast köket. I hörnan mellan dessa två delar tronar den fina öppna spisen i original. Från vardagsrummet når du både balkongen på framsidan och verandan på baksidan. Sällskapsdelen inramas av golv i fiskbensparkett samt vita väggar.

VERANDAN är påkostat nybyggd 2015 i sibiriskt lärkträ. Här får familjen en underbar uteplats på sommarhalvåret, på ett väl tilltaget trädäck i perfekt läge med kvällssol, allt i insynsfritt, högt läge med utblick över trädgården och omgivningarna, samt inte minst vackra solnedgångar. På verandan kan du möblera med matbord och grill under tak och sköna loungemöbler på den öppna ytan. Verandan avgränsas på ena sidan av en elegant mur.

BALKONGEN på framsidan är långsträckt och rymlig, med plats för fikabord, vilstolar och även grill som här står tryggt på cementgolvet. Det höga läget är ogenerat och ger fin utsikt över framsidan och tomtens träd. Det smäckra räcket har lite funkiskänsla.

Fakta

Typ

Sollentuna - Roten 1. - 1 plan med souterräng. Byggår: 1950.

Storlek

Boarea ca 151m², biarea ca 30m². 5 rum, varav 4-0 sovrum
Areauppgifter enligt mätning

Byggnad

1 plan med souterräng.

Byggnadssätt

Grund: Betongsulor med betonggolv vilka delvis uppbyggda. Grundmur: Betonghålsten . Stomme: Trä. Bjälklag: Betong och trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Plåt. Utv. plåtarbete: Plåt och koppar. Fönster: 2-glasfönster kopplade. Ventilation: Självdrag.

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftburen värme samt luft/vatten värmepump

TV- och internetanslutning

ADSL finns, men fiber är framdraget i gatan från Sollentuna Energi & Miljö.

Ekonomi

Pris 5 400 000 kr. Taxeringsvärde: 3 913 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde: 2 106 000 kr. Värdeår 1950.

Total driftkostnad 33 226 kr/år, varav:
Elekricitet: 7 991
Renhållning: 2 063
Uppvärmning: 18 646
Vatten/avlopp: 4 526

Summa ca 2 769 kr/mån. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.

Energideklaration

Energiprestanda: 121 kWh/kvm år
Status: Utförd
Datum: 2019-04-24

Övrigt

Öppen spis finns på övre plan.

Uppgifter beträffande arean skiljer sig mellan uppmätning (151 kvm boa och 30 kvm bia) och fastighetsutdrag (135 kvm boa och 45 kvm bia).

Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris.

Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Sammanställning Bilplats

Garage med plats för 1 bil samt ytterligare 1 parkering på infarten.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde (1974-06-20) Tomtindelning (1950-04-01) Stadsplan (1947-11-21)

Planlösning

Entréplan
Övre plan

Alla bilder

Karta

Intresseanmälan

Genom att göra en intresseanmälan så godkänner ni även att vi på susannepersson.se behandlar de personuppgifter enligt personuppgiftslagen som ni skickar. Detta görs endast för att underlätta kontakten med dig som kund.


Memory: 5.75 mb